Имам еден голям проблем Водя счетоводство на ресторант Фирмата е регистрирана по ДДС Имам калкулации на всичко предлагано НО продажбите не мога да ги обвържа с покупките си по фактури / напр имам ф-ра за 500 кг сладолед а по КА имам продадени 20 бр * 0,100 гр/ Питам мога ли да изписвам вложени м-ли с определена надценнка или сама да си съчинявам какво съм продала съобразно стоката която имам по фактури . Много се притеснявам , стоката я завеждам по 304 и 302 с аналитичен разпад по артикули но това изписване много ме притеснява . Моля ви как да го направя ?
Re: Счетоводство на ресторант (Re: Дани)
От:ayordanov ,
18.06.2007 14:52
Що не поканиш на сладолед
А иначе-научи ги да маркират на касовия апарат нормално.Само тази разлика, която посочващ е защеметяваща, освен, ако сладоледа не е в наличност
Каня ви ! Разликата е зашеменяваща защото доставчика който е основен за кухнята го има в наличност и се отърва от него и ни го натриса на нас , защото няма какво да ни фактурира . Как ще имаме толкова сладолед ! Верно , че сме най голямото заведение в нашия град , но това е ненормално като наличност.
Не съм в тази област, но ми идва наум само едно-"измислете" коктейли със сладолед, палачинки със сладолед и всичко каквото ви дойде на ум.Иначе си нямам никаква представа такова количество как бихте го изписали разумно
Re: Счетоводство на ресторант (Re: Дани)
От:dani98 ,
18.06.2007 15:21
OK но в контролните ленти на КА няма да има такова нещо , т.е. пак стигам до извода , че сама ще си мисля какво съм продала и контролните ленти на КА трябва да потънат , за да не се видят от данъчните евентуално . Така ли ?
Re: Счетоводство на ресторант (Re: Дани)
От:didah ,
18.06.2007 15:27
Сакън, нИдей ги "потъва".По-скоро скръцни със зъби на този, който е приел такава фактура и се моли да не те проверят дали имаш наистина такава наличност.Нямам си никаква представа колко сладолед се харчи в ресторанта, но май доста време няма да вземате фактури за него
Re: Счетоводство на ресторант (Re: Дани)
От:MoRdoc ,
18.06.2007 15:30
Не мисля, че правилното решение е изписване на материали с надценка.Покрай майтапа да не направиш гаф.В тази ситуация просто ще имаш материали на склад,поне според мен.
Re: Счетоводство на ресторант (Re: Дани)
От:ayordanov ,
18.06.2007 15:45
Абе хора нямам получен сладолед в такива размери в действителност ! Имам го по фактура / купуваме пилета , доставчика няма пилета и ни фактурира сладолед / . Станах част от верига за кухи сделки ! Как да се оправя ?
Re: Счетоводство на ресторант (Re: Дани)
От:didah ,
18.06.2007 16:04