публикуване на отчети
ВАЖНО: АНТИСПАМ ВЪПРОСЧЕ
Безработен с обезщетения-с процент в ООД
отпечатване на фактури - ценоразпис
Счетоводство на ресторант
 
Дървовиден изглед |  Плосък изглед Нова тема
Заличаване на фирма
От:Bo , 26.11.2007 17:59
Отговори Цитирай

Добър вечер, престои заличаване на ЕТ и СД. Адвоката иска първо да се подаде Уведомление до НАП и после се минава съда, а НАП ме пращат първо в съда и после БУЛСТАТ , а те служебно до НАП, че са заличени фирмите. Кажете хора кой прав и кой не. При изкупуване първо уведомих съда и после с документа в НАП, но тук не ми е ясно. Благодаря.

Re: Заличаване на фирма  (Re: Bo)
От:Bo , 27.11.2007 08:51
Отговори Цитирай

Четох чл. 77 от ДОПК но пак искам вашите мнения.

Re: Заличаване на фирма  (Re: Bo)
От:Pavlinka , 28.11.2007 06:24
Отговори Цитирай

В съда ще занесеш удостоверение от НАП ,че фирмата няма задължения, ще подадеш и декларация за прекратяване на осигуряването на самоосигуряващото се лице.

Re: Заличаване на фирма  (Re: Bo)
От:sonita , 28.11.2007 08:05
Отговори Цитирай

Взема се уведомление от НАП за заличаване на фирмата.После се взема удостоверение от Русо ,в което искат предаване на ведомости и заповеди за назначаване и освобождаване на работниците и всичко това се носи в съда за да излезе решение.С копия от решението се предава и булстата.

Re: Заличаване на фирма  (Re: Bo)
От:didijo , 30.11.2007 18:37
Отговори Цитирай

Първо от НАП се взема Уведомление за заличаване на фирмата.Второ- в НОИ с това Уведомление, решението на фирмата ,Удостоверение за актуално състояние, Булстат-преснет и всички ведомости подписани и подпечатани + заповеди за назначаване и освобождаване на работници.С тези документи в съда. След излизане на решението за заличаване на фирмата - подаваш декларация за прекратяване на осигуряването на собственика и уведомления за работниците в 7 дневен срок.

Re: Заличаване на фирма  (Re: Bo)
От:петя борисова , 22.07.2010 14:10
Отговори Цитирай

колеги, а трябва ли да се публикува покана в ДВ към кредиторите и да се заплащат някакви такси. Разбрах, че трябва да се направи ликвидационен баланс.


Тема (Re: Bo):
Автор:

Мнение:
  
линк картинка Направи bold Направи italic Направи подчертано
помощ още икони



 

всички права запазени © 2006 pitam.info
всичко за фотографията