публикуване на отчети
ВАЖНО: АНТИСПАМ ВЪПРОСЧЕ
Безработен с обезщетения-с процент в ООД
отпечатване на фактури - ценоразпис
Счетоводство на ресторант
 
Дървовиден изглед |  Плосък изглед Нова тема
Запор?!?!
От:Elisa , 03.05.2012 10:20
Отговори Цитирай

Преди два месеца ми направиха запор на заплатата. Ходих при ЧСИ. Подадох молба за да бъде вдигнат запора. Поискаха от мен да им занеса писмо от работотдателя ми, че заплатата ми се плаща в еди коя си банка и разпечатка от банката, от която е видно, че последните 6 месеца заплатата ми е превеждана именно там. При ЧСИ попълних молба за вдигане на запора. Дотук добре, но вече ще стане трети месец никой не е пипнал от парите ми. Някой може ли да ми каже кога ще започнат да взимат 1/4 от заплатата ми?

Re: Запор?!?!  (Re: Elisa)
От:pbs , 03.05.2012 11:04
Отговори Цитирай

нещо не разбирам - искаш да ти вдигнат запора, а в същото време пишеш, че никой не ти взима парите?

Re: Запор?!?!  (Re: Elisa)
От:Elisa , 03.05.2012 11:22
Отговори Цитирай

Ами да ... казаха ми в кантората, че след като съм подала тази молба ще мога да си ползвам парите, но ще ми се дърпа 1/4 от заплатата. Нещо, което не се е случило до момента.

Re: Запор?!?!  (Re: Elisa)
От:pbs , 03.05.2012 13:16
Отговори Цитирай

за да се вдигне запора следва всичко да е платено, защо да се дърпа допълнително 1/4?

Re: Запор?!?!  (Re: Elisa)
От:Elisa , 03.05.2012 13:21
Отговори Цитирай

ммммммм .... ами не е платено, а запора го вдигнаха веднага след като им занесох вече споменатите документи

Re: Запор?!?!  (Re: Elisa)
От:vivian_79 , 08.05.2012 08:29
Отговори Цитирай

Обикновенно при запор, работодателят е трето задължено лице и той удържа и превежда запорираната част на ЧСИ.Останалата част от заплатата е за служителя. Аз превеждам по такива запори непрекъснато, като знам,че ако не го направя, виновният е работодателя.
Ако запорът ти е вдигнат, няма кой да удържа запорираната част


Тема (Re: Elisa):
Автор:

Мнение:
  
линк картинка Направи bold Направи italic Направи подчертано
помощ още икони



 

всички права запазени © 2006 pitam.info
всичко за фотографията