публикуване на отчети
ВАЖНО: АНТИСПАМ ВЪПРОСЧЕ
Изплащане на болничен от фирма
КЪДЕ ДА СЕ ОБЪРНА ЗА УП2 ОТ БАЛКАНБАНК И...
Складов софтуер
 
Дървовиден изглед |  Плосък изглед Нова тема
Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:feeling1103 , 15.01.2011 17:35
Отговори Цитирай

Здравейте!
И аз да запитам нещо и ще съм ужасно благодарна ако ми отговорите.

От доста години съм пенсионер по инвалидност. Бях 3 категория, после 2, после отново 3 и сега на 9 декември 2010 отново бях на ТЕЛК и решението е за 2 група. Днес 15 януари получих копие от писмо в което РУ"Социално осигуряване" обжалва решението на ТЕЛК пред НЕЛК и то във всичките точки - процент, дата и срок на инвалидност. Януари не получих пенсията си въпреки че ме извикаха 1 месец преди изтичането на старото решение.
Сега какво трябва да правя?
Да стоя и чакам някой от НЕЛК нещо да ме уведоми?
Има ли някакви срокове?
В това време няма да получавам пенсия предполагам и нещата стават много зле - няма пари дори за лекарства
Ще ви благодаря ако поне на някой въпрос ми отговорите

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:vili123 , 09.02.2011 16:36
Отговори Цитирай

оспорват ми решение на Телк пред НЕЛК, като не ми искат допълнителни изследвания и други документи. Аз мога ли да им пратя допълнителни изследвания, ще ги вземат ли под внимание.

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:ani , 13.02.2011 23:13
Отговори Цитирай

imam li pravo на bolni4en sled kato mi e isteklo re6enieto ot ТЕЛК?

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:ГаниМед , 14.03.2011 15:04
Отговори Цитирай

Здравейте, форумци!
Имах голямото неудоволствие да се сблъскам със системата на здраве(не)опазването. Накратко - с ТЕЛК от2008 г. съм с 54% ТНР. Тъй като получих усложнения, през месец ноември подадох молба за преосвидетелстване. На ТЕЛК минавам в МВР болница понеже съм служител във въпросното министерство. В законовия срок изпратих необходимата документация, която беше "прилежно" потулена там. С цената на 17 телефонни обаждания успях да ги накарам да ме повикат. Старото ми решение е валидно до 04.2011г. Как да е - успях да отида и се върнах с II-ра група ТНР. Казаха ми да изчакам да ми изпратят цялата документация(8 дни след явяването ми) и, след като я получа, да изчакам още 14 дни и да поднеса за заверка екземпляр в РКМЕ в гр.П. След неистов скандал на 14-ия ден в РКМЕ ми обясниха с крясъци, че НЕ Е ТРЯБВАЛО АЗ ДА НОСЯ НА РЪКА документите, а от ТЕЛК-а да ги изпратят служебно. За което, естествено аз нямам никаква вина. Присъдата от РКМЕ беше да чакам още 30 дни. Поразрових се тук-там из НЕТ-а, но никъде не открих 30-, а само 14-дневен срок. В уречения ден пак чинопоклонно зачаках за печат, НО..... Нямало я още обратната разписка от работодателя!!!!! Проверих в службата - уведомлението стигнало още на 16.02, но явно пощата не си е свършила работата. Изхода - да изискам(!) от работодателя удостоверение, че няма да жали решението. В РКМЕ не били длъжни да издирват обратните разписки. А на мен ми отне само около 20 мин. разговор по телефона да я открия. Кажете ми, моля, на себе си ли да посегна или първо на някой кухавел от тая измислена система. Сериозно, моля за правен съвет преди да пиша на "Господари на ефира". Към момента все още нямам печата на РКМЕ

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:днешен , 01.06.2011 13:43
Отговори Цитирай

Привет на всички!
Вчера ми излезе решението на ТЕЛКа и направо се втрещих!!! Водещата диагноза, която са ми поставили няма нищо общо с истниското ми заболяване...
Разрових се по НЕТа и поразпитах тук-там и вече съм напълно наясно, че борбата ми с българската простотия продължава и то на нов дъх.
Дайте ми съвет има ли смисъл наистина от обжалване на решението на ТЕЛК или само ще се разхождам?! Трябва ли с подаването на жалбата да им прикача и всичките си консултации от лекарите, които обиколих и трябва ли да им отбележа заболяването си с дебел маркер или само да се надявам, че ще открият този път сами истинското ми заболяване???
благодаря ви предварително

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:vanyo , 06.03.2013 14:23
Отговори Цитирай

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ДАЛИ НОИ ИМА ПРАВО СЛЕД ВЛЕЗЛО В СИЛА ТЕЛК РЕШЕНИЕТО С ПЕЧАТА ИМА ПРАВО ДА ГО ОБЖАЛВА ПРЕД НЕЛК КАТО Е МИНАЛО 14дневния СРОК РЕЙЕНИЕТО Е ВЛЕЗЛО НА 30.10.12 А ТЕ ГО ОБЖАЛВАТ ОТ 01.11.12 ИСКАМ ДА ЗНАМ ДАЛИ ИМАТ ПРАВО СЛЕД КАТО Е ВЛЕЗНАЛО В СИЛА С ПЕЧАТА ИЛИ И ТЕ ИМАТ ПРАВО ДА ОБЖАЛВАТ СЛЕД КАТО Е ВЛЕЗЛО В СИЛА

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:тина , 19.07.2013 20:29
Отговори Цитирай

Дайте съвет. Явих се на ТЕЛК през месец юни. В края на юни сложиха печат на ЕР на ТЕЛК, че влиза в сила, следователно не е имало обжалване в 14 дневния срок. Преди няколко дена получих писмо от НЕЛК за образуване на адм.производство срещу решението на ТЕЛК и да се явя през януари 2014 г. на преглед. Какво да правя? Да чакам януари или да пусна жалба до директора на НЕЛК, че 14 дн. срок за обжалване е изтекъл

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:mim , 17.03.2014 11:49
Отговори Цитирай

дайте съвет. на 24.02.2014 ми сложиха печат на ЕР в ТЕЛК, а на 14.03. получих писмо от НЕЛК с изх.№ от 06.03. , че има образувано административно производство по чл.112 от Закона за здравето и то ще бъде приключено по документи. Ккаво да правя? Да чакам ли, да си подавам документи за пенсия или да пускам жалба ?

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:Таня , 28.06.2015 08:55
Отговори Цитирай

Имам влезло в сила решение от Административен съд в моя полза по дело срещу НЕЛК в което пише че неправомерно са ми изчислени процентите за инвалидност.Съда доказва че НЕЛК са ми дали 42% вместо 52%..Какво следва сега?Трябва ли да изпратя решението в НЕЛК?

Re: НЕЛК срещу ТЕЛК  (Re: lansky)
От:qq33 , 18.12.2015 10:22
Отговори Цитирай

qq33
18 Дек 2015, 10:01
Здравейте подадох документите преди 1г за ТЕЛК но още не са ми изпратили писмо.Безработна съм със шизофрения!Когато попитахме в състава какво става те дори и не ме попитаха за име а казаха чакайте другата година никакво внимание и отношение!Посъветваха ме от Българска Асоциация за Закрила на Пациентите да подам жалба до директора на ХЕЛК и ТЕЛК но какво се пише точно и дали това ще помогне да се явя по скоро?И още нещо ще ми изплатят ли тази 1 година ако ми дадат % инвалидност?


Страници: първа напред  1  2  назад последна

Тема (Re: lansky):
Автор:

Мнение:
  
линк картинка Направи bold Направи italic Направи подчертано
помощ още икони 

всички права запазени © 2006 pitam.info
всичко за фотографията