публикуване на отчети
ВАЖНО: АНТИСПАМ ВЪПРОСЧЕ
Безработен с обезщетения-с процент в ООД
отпечатване на фактури - ценоразпис
Счетоводство на ресторант
 
Дървовиден изглед |  Плосък изглед Нова тема
Изграждане и внедряване на HACCP
От:MoRdoc , 04.12.2006 14:27
Отговори Цитирай

Съгласно Закон за храните:
Чл. 18 (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 31 от 2006 г., в сила от 14.04.2006 г.) (1) Производителите и търговците на храни внедряват, прилагат и поддържат система за управление на безопасността на храните или система за анализ на опасностите и критични контролни точки, а когато цялостното внедряване на система е неприложимо - процедури в съответствие с принципите на системата за анализ на опасностите и критични контролни точки.
Чл. 43. (1) (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2006 г., в сила от 14.04.2006 г.) Който произвежда и продава храни в нарушение на чл. 17, ал. 1 и чл. 18, ал. 1 от този закон, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с глоба от 2000 до 3000 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - с глоба от 3000 до 5000 лв.
§ 90. Всички обекти за производство и търговия с храни внедряват системата или процедурите по чл. 18, ал. 1 и ги прилагат от 1 януари 2007 г.


Предлагаме съдействие за внедряване на система НАССР /Система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки/.За връзка с фирмата: http://www.pjonchev.hit.bg/kantora.htm
­

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:Monik , 04.12.2006 18:58
Отговори Цитирай

Моля за информация. Търговците на хранителни стоки-тоест,задължени ли са магазините за хранителни стоки да въведат системата?Благодаря.

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:MoRdoc , 04.12.2006 21:14
Отговори Цитирай

Monik,считай че системата покрива цялия цикъл/нарича се хр.верига/ от първоначалното производство до крайната консумация и включва и търговските обекти за продажба на хр.продукти.

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:MoRdoc , 05.12.2006 20:44
Отговори Цитирай

Зависимата консултантска организация разчита на 100%
сертифициране на системата/НЕЗАВИСИМО ОТ КОНКРЕТИКАТА/
за управление и пропуска съществени аспекти в своята дейност,
за да НАМАЛИ ЦЕНАТА на услугата /разликата в цените се възвръща
по-късно най-малко чрез по-високата цена на сертификацията
или за предоставяне на допълнителни услуги по принуда
от сертифициращата организация/

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:Monik , 06.12.2006 15:56
Отговори Цитирай

Бих се възползвала от услугитн Ви,стига да не сте на другия край на България. Една от дейностите на фирмата ни е продажба на кафе,алкохол и захарни изделия.Имаме разрешително за работа от РИОКОЗ.За друга система ли става въпрос?

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:MoRdoc , 07.12.2006 15:22
Отговори Цитирай

от кой край - няма значение, ще се свържем с вас

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:plankov , 10.12.2006 18:58
Отговори Цитирай

как се прай бизнес само :):)

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:babakuna , 10.12.2006 20:14
Отговори Цитирай

който може го може:)

Re: Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: babakuna)
От:ММ , 12.12.2006 12:14
Отговори Цитирай

Да знаете,че някои хора си изкарват хляба с доста по-малко труд . В началото на тази година регистрирах един магазин за хр.стоки по закона за храните.Нищо сложно. Само написах една програмка за самоконтрол,следейки нещата в магазина.Това ми отне 1-2 часа.После приложих актуалното състояние и др. документи. Направих им нотариална заверка и ги подадох. Всичко мина перфектно.А ми искаха 1400 лева.

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:MoRdoc , 12.12.2006 12:23
Отговори Цитирай

ММ и с вас можем да се свържем , по-горе съм писал какви са рисковете. Всеки е свободен да си решава и преценява, но после ако нещо се обърка обикновенно търси вината вън от себе си.

Re: Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:ММ , 12.12.2006 16:19
Отговори Цитирай

Нищо лошо не съм казала.Уважавам труда на другите,както и своя собствен.Уважавам също и парите,както и тези които умеят да ги печелят.Аз също не работя безплатно.Но сумите които се искат са огромни и не отговарят на обема работа.А разрешителното,за което писах аз отдавна съм го получила.

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:MoRdoc , 12.12.2006 17:55
Отговори Цитирай

аз не мисля че нещо лошо сте казали, да добавя че сумите невинаги са огромни и отговарят на обема на работа.Поема се пълна гаранция.Готов да разговарям с вас дори и само да ви кажа накратко какво още е необходимо да се свърши .

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:plankov , 13.12.2006 01:22
Отговори Цитирай

O, MM - повярвай, в случая Мордок е много, ама много прав, аз честно казано за такава работа по-малко от 2500 не бих взел / като консултант, който не само ще напише програмата, ами и да я внедри и да обучи персонала, за магазинчето, за което ВИЕ говорите поне 1500 лв, просто това е...Щото НАССР, няма почти нищо общо със системата за ДП, освен, че се базира на тях има и ехееее....

Re: Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: plankov)
От:ММ , 13.12.2006 11:51
Отговори Цитирай

Поднасям извиненията си ,ако несъзнателно съм обидила някой. Но мисля,че не сте ме разбрали. Не говоря за внедряване на НАССР,което като обем работа си е доста,особенно когато става въпрос за производствени фирми.Но в случая говорим за малък магазин,който продава само пакетирани стоки.За такъв род магазини и малки кафета системата е неприложима и затова от РИОКОЗ изискват само програма на система за самоконтрол,договор за наем,или нот. акт,заявление и актуално състояние в оригинал,или с нот.заверка. Е извинете,но за това аз не бих дала 1400 лева,въпреки,че е въпрос на виждане.Този който не може-разбира се ще плати.

Re: Изграждане и внедряване на HACCP  (Re: MoRdoc)
От:MoRdoc , 13.12.2006 20:04
Отговори Цитирай

....и аз не бих дал и от никой не бих искал толкова.
Очакваме Ви и след 01.01.2007 с готовност за бърза помощ.


Страници: първа напред  1  2  3  назад последна

Тема (Re: MoRdoc):
Автор:

Мнение:
  
линк картинка Направи bold Направи italic Направи подчертано
помощ още икони



 

всички права запазени © 2006 pitam.info
всичко за фотографията